| Autor |
Wiadomość |
|
Schemat
|
19 Lip 2010, 14:24
Jaka jest wasza ulubiona pizza? Ja ogólnie zjem prawie każdą...
Za cholerę nie mogę się przekonać do pizzy z tuńczykiem wędzonym (a namawiali mnie wiele razy). Z drugiej strony nie znam nikogo kto lubi frutti di mare (owoce morza).
I oliwki - muszą być zielone oliwki... Uwielbiam więc POMPEA i CAPRICCIOSA
|
 |
|
Sparow
|
19 Lip 2010, 17:48
z kurczakiem z tunczykiem (niewedzonym) z salami oliwki uwielbiam ale czarne nie jadam wegetarianskiej, frutti di mare, wiejskiej, tej z kilkoma rodzajami sera i kebabowej (jakas porazka, kebab na pizzy) bardziej smakuje mi pizza na grubszym ciescie , nie jadam pizzy z keczupem, sos pomidorowy mi wystarcza
 |
|
Adek
|
19 Lip 2010, 17:51
U mnie bez eksperymentów. Takie podstawowe pozycje jak Capricciosa właśnie. Sos, też klasycznie - pomidorowy, na biały nie mogę nawet patrzeć. Ciasto im grubsze tym lepsze. Nie lubię oliwek, za to jak już zamawiam pizzę to proszę o podwójny ser. ZAWSZE.
_________________ Post wysłany z komputera twojej dziewczyny.
|
|
|
 |
|
Mystyc
|
19 Lip 2010, 19:54
a ja nie mam jakis wygorowanych preferencji. jadam margarithe cpriciose salami hawajska roznie w zaleznosci gdzie i na co mam ochote. sos tylko czosnkowy czyba ze pomidorowy robi kumpel w pizzerii to i owszem ale gdzie indziej pomidorowego nie ruszam. nie lubie na grubym ciescie pizzy nie wiem czemu ale jakos tak z przyzwyczajenia. i tak naprawde mimo kilkunastu pizzerii w miescie ( kilkudziesieciu ) jem tylko w 2-3 bo tam mi smakuja a gdzie indziej jakos tak nie bardzo. oliwek nie lubie 
|
|
|
 |
|
xsynio
|
19 Lip 2010, 20:39
Ja lubię frutti di mare  A tak poza tym to raczej każda mi smakuje.
|
|
|
 |
|
agniecha
|
19 Lip 2010, 21:30
pizze jadam tylko w 2 punktach w moim mieście :P Oliwki muszą być obowiązkowo, plus kukurydza :P O wiele łatwiej wymienić czego nie znosze na pizzy. W życiu nie tknę pizzy z kurczakiem, ananasami, brzoskwiniami i innymi owocami ... Odpadają kiełbasa wiejska i wiejskopodobna, żadnych jajek i innych cudów tego typu  Sos tylko czosnkowy lub bez, ewentualnie zioła (jeżeli pizzeria je serwuje), ketchupów w pizzeriach nie tykam. Największa trauma - pizza na cieście grubości naleśnika w Nowym Sączu ... Dodatkowo zimna. Nigdy więcej nie zamówię pizzy w nie sprawdzonym miejscu  Podobnie zresztą jak zapiekanek 
|
|
|
 |
|
Schemat
|
20 Lip 2010, 07:39
Zajebiste połączenie - ananas + coś do czego teoretycznie nie pasuje. Kiedyś na wypadzie łikendowym zmówiłem filet z kurczaka zapiekany serem i ananasem... i od tamtego czasu pizzę hawajską (z ananasem) zamawiam bardzo często. A z jajem... na samą myśl mnie wykręca Cytuj: pizza na cieście grubości naleśnika w Nowym Sączu Czyli jaka?
|
 |
|
agniecha
|
20 Lip 2010, 09:45
A wiesz jakiej grubości są naleśniki? No więc wyobraź sobie, że na naleśniku robisz pizze ... przypalonym, zimnym naleśniku. Całkowicie nie zjadalne. Nawet jeżeli ktoś preferuje cienkie ciasto ... to była przesada Schemat napisał(a): filet z kurczaka zapiekany serem i ananasem... Coś takiego by przeszło, ale na pizzy w życiu, blee 
|
|
|
 |
|
RAFI
Dołączył: 11 Gru 2007 Posty: 1064 Wiek: 26 Miejscowość: Kraków/ Lublin
|
20 Lip 2010, 11:44
Ja zawsze zamawiam kompozycje własną: cisto tradycyjne, sos pomidorowy, kurczak, papryka, pieczarki, kukurydza, oliwki, podwójny ser, no i dodatkowo sos czosnkowy.
_________________ http://asertywny.wordpress.com/ -Asertywny Blog
|
|
|
 |
|
Schemat
|
20 Lip 2010, 14:08
Cytuj: A wiesz jakiej grubości są naleśniki? No więc wyobraź sobie, że na naleśniku robisz pizze ... przypalonym, zimnym naleśniku. Całkowicie nie zjadalne. Nawet jeżeli ktoś preferuje cienkie ciasto ... to była przesada Pizza z mojej ulubionej pizzerii nadrabia dodatkami w taki sposób że jest ich więcej niż ciasta. Jedzenie w ręce sprawia problemy - trza sobie czubek podtrzymywać z nadzieję że się bokiem nie rozpłynie. Mimo to - w smaku IDEALNA!
|
 |
|
agniecha
|
20 Lip 2010, 17:10
Czyli dodatki z ciastem  Ja tam muszę mieć ciasto porządne  Bez przesady, ale nie chcę go szukać w dodatkach ... Poza tym powinno móc się je przekroić nożem, a nie wyginać go na nim 
|
|
|
 |
|
RAFI
|
20 Lip 2010, 17:31
No jakby nie patrzeć ciasto to "podstawa" :P
|
|
|
 |
|
Andi
Dołączył: 26 Sie 2008 Posty: 1053 Wiek: 18 Miejscowość: PMI -> Międzychód
|
23 Lip 2010, 08:50
nigdy wiecej juz nie zjem pizzy z pizza hut to po raz. po dwa to najlepsza jest pizza z kurczakiem, ananasem i jeszcze pare innych. mi smakuje z owocami morza, ale szalu nie ma wiec za czesto nie jadam. a ciasto musi byc takie w sam raz 
_________________ "Bóg stworzył trance, a następnie człowieka, aby człowiek mógł słuchać trance, lepszego dzieła Bożego oczekiwać nie możemy(...)"
|
|
|
 |
|
RAFI
|
24 Lip 2010, 15:08
Nawet niezłą pizze mają w Tele Pizza. Niestety droga i z dodatkami kiepsko ale ciasto chyba niezłe.
|
|
|
 |
|
Paweł
Administrator
|
24 Lip 2010, 17:02
Andi a czemu nie zjesz pizzy z pizzy Hut ? ja tam właśnie lubie jadać jak mam iść na burżuja, a tak to da Grasso lub wspieram miejscowe pizzerie.
|
 |
|
Andi
Dołączył: 26 Sie 2008 Posty: 1053 Wiek: 18 Miejscowość: PMI -> Międzychód
|
24 Lip 2010, 18:54
raz wzialem sobie pizze z pizza hut, nie dosc ze jakas stara to ciasto przesiakniete jakims starym tluszczem. drugi raz bylo podobnie, 3 szansy tej sieci nie dam. wole sobie w mojej ulubionej lokalnej pizzeri zjesc, probuje kazdej po kolei i wszystkie mniej lub bardziej, ale jednak smakowaly...
_________________ "Bóg stworzył trance, a następnie człowieka, aby człowiek mógł słuchać trance, lepszego dzieła Bożego oczekiwać nie możemy(...)"
|
|
|
 |
|
RAFI
|
24 Lip 2010, 20:08
Co do Pizza Hut to też przyznam że miałem niemile wspomnienia dotyczące ciasta. Zamówiłem pizzę na cienkim cieście, to było tak twarde, suche że aż nie mogłem nożem przekroić. Też ta sieć ma u mnie minusa.
|
|
|
 |
|
zbig1900
|
25 Sie 2010, 10:49
hawajska, frutti di mare
|
|